Ylellisyyttä Saana-tunturin juurella – Tänään avautuva design-hotelli tarjoaa premium-tason majoitusta ja ravintolapalveluita Kilpisjärvellä

Uusi Santa’s Hotel Rakka tarjoaa Saana-tunturin ja Käsivarren erämaan kävijöille 42 hotellihuonetta sekä maisemaravintolan. Hotellin laadukas, pohjoismainen design sekä seinän kokoisista ikkunoista avautuvat jylhät tunturimaisemat luovat keskenään näyttävän kontrastin.

Santa’s Hotel Rakka on osa lappilaista Santa’s Hotels -hotelliketjua. Uusi design-hotelli täydentää ketjun aiempaa majoitusvalikoimaa Kilpisjärvellä.

”Olemme toimineet Kilpisjärvellä vuodesta 2015, jolloin ostimme 22 lomahuoneistoa. Aluksi ne olivat avoinna vain osan vuodesta. Olemme olleet kehittämässä alueen matkailua pitkäjänteisesti ja sen seurauksena lomahuoneistomme ovat palvelleet jo vuosia ympärivuotisesti. Uusi hotelli ja ravintola ovat tarkkaan harkittu päätös, joiden tavoitteena on vastata kasvavaan, ympärivuotiseen kysyntään Kilpisjärvellä”, taustoittaa Santa’s Hotels -ketjun toimitusjohtaja Maarit Aho.

Kilpisjärvellä matkailun kasvu näkyy erityisesti hotellihuonemajoituksen kasvavana kysyntänä.

”Matkanjärjestäjät ovat jo vuosia kyselleet meiltä hotellihuonemajoitusta Kilpisjärveltä, joka olisi korkeatasoista ja auki ympäri vuoden”, kertoo Santa’s Hotels -ketjun myyntijohtaja Eveliina Korhonen.

Kirjaudu sisään luontoon

Santa’s Hotel Rakan suunnittelu on saanut inspiraation ympäröivästä erämaasta. Hotelli mukautuu ympäröivään maastoon saumattomasti, ja uusien hotellihuoneiden seinän kokoisista ikkunoista avautuu näkymä suoraan tunturimaisemiin. Hotellin sviitistä sekä sviitin saunasta avautuu esteetön panorama-näkymä suoraan Saana-tunturille. Kirkkaalla säällä huoneista voi ihastella myös revontulia. Revontulien näkemiseen Kilpisjärvi on yksi Suomen parhaista paikoista vähäisen valosaasteen ja optimaalisen sijaintinsa ansiosta.

Kilpisjärvi on saavutettavissa Helsingistä suorilla lennoilla Tromssaan tai Kittilään, joista perille pääsee esimerkiksi vuokra-autolla tai bussiyhteydellä.

Hotelliravintola maisemapaikalla

Uudesta Ravintola Rakasta näkymät ulottuvat Ailakkavaaralta Saana-tunturille saakka. Lähes kaikki seinät ovat lasia, joten ikkunapöytiä riittää kerralla useammalle ruokailijalle. ”Ruokalistaan on ammennettu inspiraatiota ympäröivästä luonnosta, suomalaisesta ruokakulttuurista sekä kolmen valtakunnan rajojen läheisyydestä. Listalta löytyy suomalaista taimenta, norjalaisittain lammasta sekä myös vegaaniseen ruokavalioon sopivia vaihtoehtoja. Ravintolamme toivottaa tervetulleeksi kaikki Kilpisjärven kävijät”, kertoo Susanne Hulbekkmo, Santa’s Hotelsin kehitysjohtaja.

Info: Santa’s Hotels on lappilainen perheomisteinen hotelliketju, joka toimii kuudella eri paikkakunnalla: Rovaniemellä, Saariselällä, Luostolla, Kilpisjärvellä, Levillä ja Kalajoella. Santa’s Hotels on osa Sava-Group konsernia. Hotellin suunnittelusta on vastannut sisustussuunnittelutoimisto Dsign, arkkitehtisuunnittelusta Honkatalot Oy ja rakentamisesta MR Construction Oy. Uusi hotelli luo noin 10 ympärivuotista työpaikkaa, joka on 150 asukkaan kylässä huomattava luku.

Lisätiedot:

Kehitysjohtaja Susanne Hulbekkmo susanne.hulbekkmo(at)santashotels.fi Puh. 040 724 3980

Toimitusjohtaja Maarit Aho maarit.aho(at)santashotels.fi