Revontulikausi alkaa elokuun puolivälin tienoilla ja jatkuu aina huhtikuun alkuun asti. Suomessa revontulia havaitaan tilastollisesti todennäköisimmin keskiyön aikoihin. Eniten havainnointia häiritsevät pilvipeite ja muut sääilmiöt sekä asutuksen ja liikenteen valot.

Kilpisjärvi on tilastollisesti Suomen varmin paikka nähdä revontulia. Ilmatieteen laitoksen mukaan Kilpisjärvellä on mahdollista nähdä revontulia kolmena yönä neljästä. Kilpisjärvellä Santa’s Chalets Rakka majoittaa revontulimatkailijan mukavasti omalla saunalla varustetuissa mökeissään.

Luostolla on loistavat mahdollisuudet revontulien näkemiseen. Pohjoisen sijainnin lisäksi revontulien nähtävyyttä Luostolla edesauttavat tehdyt toimenpiteet. Luoston uuden valaistussuunnitelman mukaisesti valosaasteen määrä alueella on pyritty minimoimaan uusimalla keskustan tiestön ja latureitistön valaistus sellaiseksi, että ns. hajavalon määrä jää mahdollisimman pieneksi. Hotel Aurora on saanut nimensä juurikin näistä luonnonilmiöistä ja majoittaa matkaajan omalla saunalla varustetuissa huoneissa tai pihapiirissä sijaitsevissa lasi-igluissa, joissa revontulia voi ihastella suoraan omasta lämpimästä vuoteesta.

Inari-Saariselkä alue on myös yksi parhaista paikoista nähdä revontulia koko maailmassa. Inari sijaitsee noin 250 km napapiirin yläpuolella, aivan revontuliovaalin alla. Revontuliovaali on soikea rengas, johon revontulet keskittyvät. Tämän takia revontulia on mahdollista nähdä lähes jokaisena yönä syksystä kevääseen saakka, kunhan on pimeää ja taivas on selkeä. Saariselällä revontulimatkailijan tukikohtana toimii Hotel Tunturi, jossa majoitusta on moneen eri tarpeeseen ja kattavat ravintolapalvelut sammuttamaan retkeilijöiden nälän ja janon.

Älypuhelimiin on ladattavissa ilmaisia applikaatioita, joiden avulla revontulien ilmenemistä voi helposti seurata omasta puhelimesta.

Vuodet eivät ole veljeksiä keskenään ja ruska-aika vaihteleekin hieman vuodesta toiseen. Turvallisinta on ajoittaa Pohjois-Lapin ruskaretki syyskuun kahden ensimmäisen viikon ajalle ja muualle Lappiin syyskuun puolen välin tienoille ja sen jälkeen. Yleensä lokakuussa alkavat lehdet jo irtoamaan puista, ja komein väriloisto tämän myötä hiipumaan. Vaellusreitit pysyvät pysäyttävän upeina ruska-ajankin jälkeen, kunnes lumi peittää maan. Sekä Hotel Tunturi Saariselällä, Hotel Aurora Luostolla sekä Santa’s Chalets Kilpisjärvellä sijaitsevat lähellä kansallispuistojen reittejä ja ovatkin tästä syystä erittäin suosittuja kohteita ruska-aikaan.

Yksi Lapin kesän ominaispiirteistä on yötön yö eli keskiyön aurinko, jolloin aurinko ei laske vuorokauden aikana lainkaan horisontin alapuolelle. 

Aurinko paistaa Lapissa kesä-heinäkuussa jopa 300 tuntia, ja elokuussa 150-200 tuntia. Ilmiö johtuu maapallon pyörimisakselin kaltevuudesta suhteessa sen kiertorataan. Upeimpia yöttömän yön kokemuksia saat luonnossa liikkumalla ja nautiskelemalla maisemista vaikkapa lasi-katon alla igluissamme Rovaniemen Napapiirillä tai Luostolla Hotel Auroran yhteydessä.  

Varaa huone

Hotelli
Kaikki
Kaikki
ROVANIEMI
Santa's Hotel Santa Claus
Santa's Hotel Rudolf
Santa's Igloos Arctic Circle
KALAJOKI
Santa's Resort&Spa Hotel Sani
SAARISELKÄ
Santa's Hotel Tunturi
LEVI
Santa's Villa Laavu
KILPISJÄRVI
Santa's Hotel Rakka
LUOSTO
Santa's Hotel Aurora
Santa's Villa Borealis
Tulo
Lähtö
Huoneet ja vieraat
huone aikuinen lasta
Aikuisia
-
1
+
Lapsia
-
0
+
Varauskoodi
Hae huoneet
Contact Us

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.