Santa’s Hotel Rakka x dSign Vertti Kivi & Co. – Kurkistus Kulisseihin

Santa's Hotel Rakka - ravintolan havainnekuva

Santa’s Hotels -ketjun uusi design-hotelli, Santa’s Hotel Rakka, rakennetaan tiiviissä yhteistyössä kolmen yhteistyökumppanin kanssa. Tässä artikkelissa esittelemme kohteen sisustussuunnittelusta vastaavan sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n.

Kilpisjärvelle helmikuussa 2023 avattavan Santa’s Hotel Rakan sisustussuunnittelusta vastaa Vertti Kivi tiimeineen, ja projektia ovat vetäneet Samuli Hintikka ja Jenna Saario. Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n erikoisosaamiseen kuuluvat työtila-, ravintola-, hotelli- ja liiketilasuunnittelu. Toimiston aikaisempiin projekteihin onkin kuulunut mm. hotelleja, laivoja ja lentokoneita.

Toimisto lähti projektiin mukaan innolla, ja ensimmäinen suunnitelma oli valmiina 24 tunnin sisällä yhteydenotosta.

Tämä on ollut meille sydämen projekti. Kilpisjärvi on upea paikka, ja ymmärrys paikan hienoudesta on antanut projektille myös henkilökohtaisesti isot mittakaavat – onhan tämä yksi hienoimmista tonteista Suomessa, kun sijaitsee aivan Saanan helman alla.” dSignin sisustusarkkitehti ja partneri Samuli Hintikka taustoittaa.

Avaintekijänä elämyksellisyys

Kilpisjärvi todellakin on uniikki kohde, jonka maaginen luonto on jo itsessään elämys. Santa’s Hotel Rakan korkeista ikkunoista näkyvät upeat tunturimaisemat. Sisustussuunnittelun ansiosta tuo näkymä ja huoneen sisustus ovat täydellisessä tasapainossa keskenään. Näin hotelli ja sitä ympäröivä luonto muodostavat tiiviin jatkumon, jolloin ulko- ja sisätilojen elämyksellisyys kulkevat käsi kädessä.

Meille elämysten luomisessa erityisesti oikeanlainen valaistus on tärkeää. Tässä projektissa ymmärrys luonnonvalosta – sen hyödyntämisestä ja sen ajoittaisesta puuttumisesta – on ollut ehdotonta. Olemme valinneet sisälle paljon lämpimiä sävyjä pintoihin ja kalusteisiin, ja myös valaistus on lämpimän sävyistä kontrastina ikkunoista tulevalle kovalle luonnonvalolle. Oikeanlainen valaistus herättää pinnat ja kalusteet henkiin parhaalla mahdollisella tavalla”, Hintikka kertoo.

Tunnelmaa ja toiminnallisuutta

Hotellihuoneiden ja 200-paikkaisen ravintolan suunnittelussa dSignille on ollut tärkeää elämyksellisyyden rinnalla niiden toimivuus. Hotellin tilat on mietitty niitä käyttävien ihmisten kanssa, ja heidän rooliinsa eläytyen. Ravintolan osalta on panostettu erityisesti tilan monikäyttöisyyteen ravintola-, tapahtuma- ja juhlakäytössä niin, että se mukautuu moneen käyttöön mahdollisimman helposti.

Ravintolan on mukauduttava vaivattomasti eri tilaisuuksiin. Tunnelma ravintolassa säilyy myös, vaikka ravintolassa olisi ruokailemassa vain muutama ihminen. Hotelliravintola on ikään kuin turvasatama Kilpisjärven tuimilta tuulilta. Siellä tunnet olosi aina mukavaksi”, Hintikka kuvailee.

Hotellihuoneiden osalta on otettu huomioon tarpeet, joita Kilpisjärven kävijällä on, kuten esimerkiksi luovat säilytysratkaisut erilaisille harrastusvälineille ja vaatteille. Materiaalivalinnoissa on suosittu kestävyyttä ja kotimaisuutta. Materiaaleissa myös näkyy suomalaisuus. Huoneissa paikallisia materiaaleja kuvaa muun muassa kiviset käsienpesualtaat, jotka muistuttavat rakkalohkareita. Kiviset käsienpesualtaat ovat jokaisessa huoneessa uniikit.

Yhdessä hyvä tulee

dSign Vertti Kivi & Co:lle on tärkeää, että asiakas on mukana yhteistyössä koko projektin ajan. Säännöllisten palaverien lisäksi Santa’s Hotel Rakka -projektissa on ollut käytössä dSignin itse koodaama portaali, dSign Library, josta kaikki projektin osapuolet ovat pystyneet kommentoimaan luonnoksia reaaliajassa.

”Tämä on kaikkineen upea projekti, ja on hienoa, että mukana on myös muita yhteistyökumppaneita. Kun kaikki toimijat puhaltavat yhteen hiileen, saamme Santa’s Hotel Rakan kaltaisia upeita asioita onnistumaan!” Hintikka päättää.

dSign Vertti Kivi & Co:sta voit lukea lisää täältä: https://www.dsign.fi/

Santa’s Hotel Rakka – huoneet varattavissa nyt verkkokaupasta: https://www.santashotels.fi

Santa’s Hotels -hotelliketju avaa uuden design-hotellin Kilpisjärvelle helmikuussa 2023. Uusi Santa’s Hotel Rakka tarjoaa Saana-tunturin ja Käsivarren erämaan kävijöille 42 hotellihuonetta sekä 200-paikkaisen ravintolan. Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. vastaa sisustussuunnittelusta, Honkatalot kohteen arkkitehtuurin toteutuksesta sekä puuosatoimituksesta ja MR-Contructions rakentamisesta.