Santa’s Hotel Rakka x Honkatalot – Kurkistus Kulisseihin

Santa's Hotel Rakka ulkohavainnekuva

Santa’s Hotels -ketjun uusi design-hotelli, Santa’s Hotel Rakka, rakennetaan tiiviissä yhteistyössä kolmen yhteistyökumppanin kanssa. Tässä artikkelissa esittelemme yhteistyökumppaneista ensimmäisen – Honkatalot, joka on suomalainen perheyritys ja kotimaisen puurakentamisen asiantuntija.

Honkatalot on suomalainen perheyritys, jossa tietotaito puunjalostuksesta on kulkeutunut sukupolvelta toiselle jo yli sadan vuoden ajan, neljännessä polvessa. Kuten Honkatalot, myös Santa’s Hotels on perheyritys, jonka toiminnassa kolme sukupolvea ovat aktiivisesti mukana. Perheyritystaustan vuoksi Honkatalot onkin luonteva yhteistyökumppani Santa’s Hotelsin rakennusprojektille.

Ympäristöystävällinen Santa’s Hotel Rakka

Uuden design-hotellin rakennusprojektissa on tärkeää huomioida ympäristöystävällisyys, ja siitä syystä puu- ja moduulirakentaminen sopivat hankkeeseen täydellisesti.

Hankkeessa hyödynnämme viimeisintä rakennustekniikkaa ja parasta suomalaista puurakentamisen osaamista korostaen ympäristöystävällisyyttä ja energiatehokkuutta” Santa’s Hotels -ketjun toimitusjohtaja Maarit Aho taustoittaa.

Honkatalojen mukaan rakennusmateriaalina puu on ylivoimaisesti ekologisin, ja sen valitseminen on teko ympäristön puolesta. Suomalaisille tuttu rakennusmateriaali, suomalainen puu, sopii erinomaisesti myös kansainvälisesti korkealaatuiseen majoituskohteeseen.

Santa’s Hotel Rakassa pääsee nauttimaan puun parhaista ominaisuuksista. Ekopuutalon hengittävä seinärakenne takaa hengittävyyden ja optimaalisen sisäilman”, kertoo Honkatalojen Markkinointijohtaja Katariina Vainionpää.

Korkeatasoisia ratkaisuja arktisiin haasteisiin

Ainutlaatuinen design-hotelli rakentuu Kilpisjärven mahtaviin maisemiin, mutta myös arktiseen ympäristöön. Arktinen ympäristö luo haasteita, jotka on tärkeä huomioida myös rakennusprosessissa. Kilpisjärven nopeasti muuttuvat sääolosuhteet vaativat myös rakennuksilta kestävyyttä ja eristävyyttä.

”Rakennusten lattiasta kattoon ulottuvat ikkunapinnat ovat myös Honkatalojen omaa tuotantoa, sillä ne ovat patentoituja HTWS-ikkunoita. Ikkunat ovat tiiviit, turvalliset ja designiltaan mietityt. Laajat ikkunapinnat tuovat luonnon lähelle ja Lapin kauneudesta voi nauttia myös sisätiloissa kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina”, Vainionpää jatkaa.

Santa’s Hotel Rakan suunnittelu on saanut inspiraation ympäröivästä erämaasta. Rakennusprojektissa on ollut alusta saakka tärkeää, ettei rakennus riko maisemaa, vaan mukautuu sen muotoihin. Honkatalot-rakennuksissa pienetkin yksityiskohdat on mietitty kokonaiselämyksen kannalta.

Olemme ikään kuin arkkitehdin 3d-tulostin, jolla upea suunnitelma toteutetaan”, summaa Vainionpää.

Honkataloista voit lukea lisää täältä: https://www.honkatalot.fi/

Santa’s Hotels -hotelliketju avaa uuden design-hotellin Kilpisjärvelle helmikuussa 2023. Uusi Santa’s Hotel Rakka tarjoaa Saana-tunturin ja Käsivarren erämaan kävijöille 42 hotellihuonetta sekä 200-paikkaisen ravintolan. Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. vastaa sisustussuunnittelusta, Honkatalot kohteen arkkitehtuurin toteutuksesta sekä puuosatoimituksesta ja MR-Contructions rakentamisesta.