Tiedote: Santa’s Hotels laajentaa Kalajoen matkailukeskuksen ydinalueella

ResortSpaHotelSaniKalajoki

Santa’s Hotels -ketjuun kuuluva Santa’s Resort & Spa Hotel Sani ostaa kiinteistöyhtiölleen Kalajoen kaupungilta Meriluontokeskuksen ja Aaltosalin. Kaupunkikonserniin kuuluva Kalajoen Hiekkasärkät Oy ja Santa’s Resort & Spa Hotel Sani ovat omistaneet yhteisen kiinteistöyhtiönsä kautta kylpylähotellin kiinteistön. Kalajoen Hiekkasärkät Oy myy nyt omistamansa kiinteistöyhtiön osakkeet (55 %) kylpylähotellille.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kalajoen kaupunginvaltuuston päätöksen. Kalajoen kaupunginhallitus päätti 20.6.2022 kokouksessaan esittää valtuustolle kaupan hyväksymistä.

– Meriluontokeskuksen kaupan myötä kylpylähotellin upea menestystarina saa jatkoa, kun vahva matkailutoimija ja kansainvälisen kaupan ammattilainen Santa’s Hotels investoi lisää Kalajoen matkailukeskuksen huippupaikalle, sanoo Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Kaupan toteuduttua Santa’s Hotels käynnistää hotellitoimintojen laajennuksen suunnittelun Meriluontokeskuksen tiloihin.  

– Kalajoen matkailu on kehittynyt erinomaisesti ja uskomme matkailukeskuksen tulevaan kasvuun. Meriluontokeskuksen ja Aaltosalin hankinta on luontainen jatke kiinteistökokonaisuudellemme, kertoo Santa’s Hotels -ketjun toimitusjohtaja Maarit Aho. Kylpylähotelli on toiminut Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n ja yhtiömme sekä kaupungin omistamissa tiloissa, ja nyt tilat ja lisäksi Meriluontokeskus ja Aaltosali lunastetaan yhtiöllemme tulevaisuuden suunnitelmia varten. Näistä tiedotamme myöhemmässä vaiheessa.

Hiekkasärkkien ydinalueen kaavamuutos mahdollistaa matkailualueen jatkokehittämisen

Kalajoen kaupungilla on Hiekkasärkkien ydinalueella käynnissä kaavamuutos, joka toteuduttuaan mahdollistaa noin 40 000 k-m2 rakennusoikeutta. Kaupunkikonsernin tavoitteena on tulevina vuosina toteuttaa yhdessä yksityisten kumppanien kanssa täysin uusi kylpyläkokonaisuus sekä elämyksellinen hyvinvointipalvelujen ja viihteen keskus. Rakennusoikeus mahdollistaa myös merkittävän majoituskapasiteetin kasvun tuleville vuosille. Uuden kylpylän toteuttamiseen asti operoidaan nykyisellä Kylpylä SaniFanilla, jonka remontointiin Kalajoen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle lisämäärärahaa.

– Hiekkasärkkien ydinalueelle on jo kehittynyt monipuolinen ja toisiaan täydentävä hyvinvointipalveluja tuottavien toimijoiden ekosysteemi. Ydinalueen kaavamuutoksella mahdollistetaan uusi merkittävä kasvuaskel, jonka myötä kylpylän, hyvinvoinnin ja virkistäytymisen palvelut paranevat entisestään tuoden lisäarvoa niin matkailijoille kuin paikallisille, kertoo Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila.  

Lisätietoja:

Maarit Aho, Santa’s Hotels, toimitusjohtaja, p. 0500 102102 (maarit.aho(at)santashotels.fi )

Jukka Puoskari, Kalajoen kaupunginjohtaja, p. 044 469 1200 (jukka.puoskari(at)kalajoki.fi )

Janne Anttila, Kalajoen Hiekkasärkät Oy, toimitusjohtaja, p. 044 563 0001 (janne.anttila(at)hiekkasarkat.fi)