Tarina Santa’s Hotels -ketjun takana

Tervetuloa Tonttujen Vieraaksi!

Me kaikki rakastamme joulua. Siksipä joskus harmittaa, että joulu on vain kerran vuodessa. Mutta on olemassa paikkoja, joissa on joulu joka päivä, kesät talvet. Nämä paikat ovat Santa’s Hotels -ketjun hotellit. Niissä on aivan erityistä joulun taikaa. Se johtuu siitä, että hotelleja ylläpitävät Joulupukin omat tontut.

 

Mutta miten nämä ainutlaatuiset joulutonttujen hotellit oikein saivat alkunsa? 

Santa's Hotels Tarinan Seppo-tonttu

Matkoillaan maailman ympäri Joulupukki oli jo tovin pistänyt merkille, että ihmiset kaipaavat takaisin luonnon helmaan, rentoutumaan arjen kiireiden keskellä ja viettämään aikaa läheistensä kanssa. Tämä sai Joulupukin mietteliääksi, sillä Joulupukin pikkuapulaisilla, tontuilla, ei arjen aherruksessa näyttänyt olevan huolen häivää. Tontut olivat leikkisiä, iloisia ja auttavaisia niin arkena kuin sunnuntaina.

Silloin Joulupukilla välähti! Ihmisille pitää perustaa lomapaikka, jossa on riittävästi tonttumieltä, tilaa olla ihan vaan tonttuna. Hotelli, jossa voi ottaa rennosti, hullutella ja hengähtää, sekä samalla vielä oppia tonttujen arjesta.

Joulupukki päätti lähettää tontuista kaikista idearikkaimman ja seikkailumielisimmän, Seppo-Tontun etsimään sopivaa lomapaikkaa.

Seppo-Tonttu otti kunniatehtävän vastaan suurella innolla. Hän lähti hiihtämään pitkin kairoja ja tuntureita repullinen täynnä ideoita ja suunnitelmia. Seppo-Tonttu päätteli, että Lapin kahdeksan vuodenaikaa, puhdas ilma ja koskemattomat tunturimaisemat saisivat ihmiset palaamaan takaisin uudestaan ja uudestaan. Niin maaginen se Lapin luonto on!

Seppo-Tonttu hiihti ja hiihti päiväkausia. Aina välillä hän pysähtyi kuulostelemaan sopivaa hotellin paikkaa. Mikään paikka ei kuitenkaan tuntunut oikealta tontun mieleen. Lopulta viikkojen tuloksettoman etsinnän jälkeen hän päätti pettyneenä kääntyä takaisin kohti Korvatunturia.

Vain poronkuseman päässä kotoa uni alkoi painaa tontun silmissä. Pakkasen kiristyessä Seppo-Tonttu päätti pysähtyä kahden tunturin väliin yöpuulle, nuotiotulen lämpöön. Silloin hän näki valtavat revontulet tanssimassa aivan yläpuolellaan! Ihaillessaan niitä hän huomasi yllätyksekseen, että revontulet myös kuiskivat hiljaa. Seppo-Tonttu höristi korviaan ja kuunteli tarkemmin. Tässä! Tässä se paikka on!

Ja niin Joulupukki perusti ensimmäisen tonttuhotellin Kiilopään ja Kaunispään väliin, Saariselälle. Kirkkaalla ilmalla Saariselän tunturin huipulta voikin nähdä Korvatunturille asti.

Vuodet kuluivat ja tonttuhotellissa ihmiset viettivät laatuaikaa tonttujen johdolla. Siellä tuoksui, kuului ja maistui joulu ympäri vuoden. Syötiin suklaata, käveltiin villasukissa, tanssittiin ja laulettiin, juotiin lämpimiä mausteisia juomia, tuijotettiin elokuvia kääriytyneenä viltin alle, rakennettiin lumiukkoja, koristeltiin joulukuusia, syötiin pipareita, valmistettiin toinen toistaan herkullisempia jouluruokia. Siellä hiihdettiin ja lasketeltiin pulkkamäkeä tuntureilla. Tehtiin toisille erilaisia jäyniä, ja elämyksiä. Pelattiin lautapelejä takkatulen äärellä. Iltaisin istuttiin tunturin laella tuijottamassa taianomaisten revontulien näytöstä ja aurinkoa, joka ei laskenut ollenkaan. Hotellissa kerta kaikkiaan otettiin joulunvietosta kaikki irti ympäri vuoden.

Joulupukki myhäili tyytyväisenä aina, kun Seppo-Tonttu tuli raportoimaan Korvatunturille Saariselän hotellilta. Mikään ei tee tonttua onnellisemmaksi kuin tuoda joulumieli ihmisille! Sitä tontut haluavat tehdä silloinkin, kun ottavat vapaata pajojen varsinaisista työtehtävistä, koko maailman joulun organisoinnista. 

Siksi Joulupukki päätti lähettää Seppo-Tontun pohjoisen jokaiseen nurkkaan perustamaan Joulupukin hotelleja, että kaikenikäisille ja kaikenlaisille ihmisille löytyisi oma sopukka jonne voi karata arjen kiireitä ja rentoutua luonnon keskellä. Nykyään Joulupukin ahkerat tontut pyörittävätkin hotelleja ja lomapaikkoja myös Luostolla, Rovaniemellä, Kalajoella, Kilpisjärvellä ja Levillä.

Näin saivat alkunsa Santa’s Hotels –ketjun hotellit.

Hotelleissamme on aivan erityistä joulun taikaa. Se johtuu siitä, että hotelleja ylläpidämme yhä me, Joulupukin omat tontut. Meille mikään ei ole niin tärkeää kuin joulu, eikä sekään ole niin tärkeää kuin te ihmiset, hotelliemme eri-ikäiset vieraat. 

Meillä on joulu 365 päivää vuodessa.