Ravintola Kaltion ruokalista

Saamelaiset tarinat kertovat, kuinka kaltiot eli pyhät lähteet
parantavat sairauksia ja virkistävät mieltä.
Me puolestamme uskomme,
että sen tekee myös hyvä ruoka ja lämmin palvelu.
Näin ravintolamme on saanut nimensä Kaltio (Inarin saameksi Käldee).

Santa’s Hotels vie sinut makumatkalle luontoon,
jossa kohtaavat aidot pohjoisen maut ja tunteet sekä ihmiset!

Jaa kokemuksesi koko seurueen kesken:
annoksemme on luotu jaettaviksi.

Tervetuloa nauttimaan!


Jaettu ilo on kaksinkertainen!

Hyvän ruoan ääressä on kautta aikojen luotu
parhaat muistot ja yhteiset hetket.
Santa’s Hotelsin ruoka-annokset on luotu jaettavaksi:
kokoa pöytä täyteen montaa sorttia,
yhdistä klassikot tai maista vähän kaikkea!


IHAN ITE TEHTYÄ RIESKAA

Kerää erilaisia pohjoisen makuja meidän
ihan ite tehdyn rieskan kanssa ja nauti!

Perunarieskaa ja ruskistettua voita L,V
3,00

Kylmäsavustettua lohta 80 g G,L
Tillikreemiä ja pikkelöityä kurkkua
9,00

Siikatartar 80 g G,L
Sokerisuolattua suomalaista järvisiikaa, kaprista ja vuolukermaa
9,00

Skagen Jäämeren katkaravuista 80 g G,L
9,00

Kermainen sienisalaatti 80 g G,L,V
8,00

Näppiporoa* 180 g G,M
Seesaminsiemenillä ja kuusenkerkällä glaseerattuja pororibsejä ja puolukkamajoneesia
13,00


KUN KERRAN POHJOISESSA OLLAAN

Vanhan Ajan Sienipannu G,L,V
Kermaan muhennettuja sieniä
8,00

Poronkäristyspannu* G,L
17,00
Aito pohjoisen poronkäristys tarjoillaan perinteiseen tapaan puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.
Valitse lisukkeeksi perunamuusi tai yllätä seurueesi vaikka valkosipuliperunoilla!


POTUT POTTUINA

“Päivä ilman pottua
on päivä ilman ruokaa!”, totesi ukki.
Niin tärkeä on peruna aina
ollut suomalaisille!

Kesäperunaa, voita ja kevätsipulia G,L,V
8,00

Perunamuusi G,L,V
8,00

Valkosipuliperunapannu G,L,V
8,00

Aurajuustoperunapannu G,L,V
8,00


Omalta lautaselta

Grillattua tofua ja korvasienikastiketta G,Veg
Papu-linssi-lehtikaalisekoitusta, varsiparsa-porkkanapaistos, paholaisen hilloa
24,50

Ruiskuorrutettua ahventa, voi-valkoviinikastiketta ja siianmätiä L
Varsiparsa-porkkanapaistos, kukkakaalipyreeta ja rapeaa lehtikaalia
28,50

Rukiinen haukiburger L
Pankojauhoilla leivitetty haukipihvi, sydänsalaattia, tomaattia, pikkelöityä punasipulia, rapusulatejuustoa, valkosipuliaiolia ja puikulaperunaranskalaisia
26,50

Kaltion ”Surf and Turf” G,M
Grillattua nautaa miekassa, valkosipuli-chiliöljyssä paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä, sydänsalaattia, kirsikkatomaattia, pikkelöityä punasipulia, kurkkua, paahdettuja kurpitsansiemeniä, valkosipuliaiolia ja paholaisen hilloa
28,50

Perinteinen pippuripihvi naudan ulkofileestä 200g G,L
Kermainen pippurikastike, varsiparsa-porkkanapaistos ja paholaisen hilloa
30,00


Makeaa mahan täydeltä

MELKEIN KUIN ENNEN VANHAAN

Muistatko sen tuoksun, kun köyhät ritarit paistuivat pannulla?
Jälkiruoissamme on häivähdys
vanhoja aikoja tuotuna nykypäivään!

Mallasritarit, vaniljajäätelöä ja hillaa L,V
10,50

Kesäinen jäätelöannos G,L,V
Vaniljajäätelöä, mansikkaa, mustikkaa, kinuskikastiketta ja marenkia
10,50

Perinteinen Creme Brulee G,L,V
Mansikkaa ja mustikkaa
11,50


*Käyttämämme poronliha on lappilaista alkuperää.


Ladattava ruokalista pdf-tiedostona