Ravintola Kaltion uusi ruokalista

Saamelaiset tarinat kertovat, kuinka kaltiot eli pyhät lähteet
parantavat sairauksia ja virkistävät mieltä.
Me puolestamme uskomme, että sen tekee myös hyvä ruoka ja lämmin palvelu.
Näin ravintolamme on saanut nimensä Kaltio (Inarin saameksi Käldee).

Santa’s Hotels vie sinut makumatkalle luontoon,
jossa kohtaavat aidot pohjoisen maut ja tunteet sekä ihmiset!

Jaa kokemuksesi koko seurueen kesken:
annoksemme on luotu jaettaviksi.

Tervetuloa nauttimaan!


Jaettu ilo on kaksinkertainen!

Hyvän ruoan ääressä on kautta aikojen luotu
parhaat muistot ja yhteiset hetket.
Santa’s Hotelsin ruoka-annokset on luotu jaettavaksi:
kokoa pöytä täyteen montaa sorttia,
yhdistä klassikot tai maista vähän kaikkea!


IHAN ITE TEHTYÄ RIESKAA

Kerää erilaisia pohjoisen makuja meidän
ihan ite tehdyn rieskan kanssa ja nauti!

Perunarieska ja ruskea voi L
3,00

Graavilohi, 80g G,M
Perinteisesti suolattua jäämeren lohta
6,00

Siikatartar, 80g G,L
Sokerisuolattua suomalaista järvisiikaa,
kaprista ja vuolukermaa
6,00

Hirvenpaistia, 80g G,M
pikkelöityjä sieniä ja punasipulia
12,00


VIISAAN VALINTA

Muikkupannu ja valkosipulimajoneesia M
8,00

Muikku on lohikalojen aatelia,
joka viihtyy vain puhtaimmissa ja kirkkaimmissa järvissämme.


METSÄN ANTIMIA

Vanhan Ajan Sienipannu G,L
Kermaan muhenettuja sieniä
6,00


KUN KERRAN POHJOISESSA OLLAAN

Poronkäristyspannu G,L
14,00

Aito pohjoisen poronkäristys tarjoillaan
perinteiseen tapaan puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.

Valitse lisukkeeksi perunamuusi tai
yllätä seurueesi vaikka valkosipuliperunoilla!


POTUT POTTUINA

“Päivä ilman pottua
on päivä ilman ruokaa!”, totesi ukki.
Niin tärkeä on peruna aina
ollut suomalaisille!

Perunamuusi G,L
5,00

Valkosipuliperunapannu G,M
6,00

Aurajuustoperunapannu G,L
6,00


JUUSTOJA

Suomalaisia juustoja
hillaa ja mallassiirappia
8,00

Juustoleipä vai leipäjuusto?
Tästä voi kiistellä koko illan
mutta lakkahillon se vaatii!


RAIKKAITA SALAATTEJA

Vihersalaatti G,M
Tuoretta salaattia, retiisiä, sieniä,
pikkelöityä punasipulia,
kurkkua ja tomaattia
6,00 / 12,00

Paahdettu sienisalaatti, 80g G,L
Kirkastetussa voissa paahdettuja sieniä,
vuolukermaa, sipulia
6,00


Omalta lautaselta


POROA JA PORON RUOKAA

Tiesitkö, että sienet ovat porojen suurinta herkkua?
Pohjoisen sienestäjän täytyy olla vikkelänä parhailla paikoilla,
sillä muuten voi joutua toteamaan porojen ehtineen ensin.

Sienirisottoa, voissa paistettuja sieniä ja parmesanjuustoa G,L
18,50

Paistettua poroa ja sienirisottoa G,L
Vadelmariistakastiketta
32,00


ARKTISTA LÄHIRUOKAA

Naudan sisäfilepihvi ja pippurikastike G,L
perunakakku, paistettuja sieniä ja sipulia
26,90

Jäämeren lohta ja rapukastiketta G,L
sokerihernepyree, paahdettua porkkanaa
22,90

Hampurilainen L
suomalainen naudanjauhelihapihvi 150g, savujuustoa,
aitoa majoneesia, marinoitua punasipulia,
puikulaperunaranskalaiset
17,90


Makeaa mahan täydeltä

MELKEIN KUIN ENNEN VANHAAN

Muistatko miltä maistui mummon tekemä vispipuuro?
Tai se tuoksu kun köyhät ritarit paistuivat pannulla?

Jälkiruoissamme on häivähdys
vanhoja aikoja tuotuna nykypäivään!

Mallasritarit ja vaniljajäätelöä L
11,90

Kermavanukasta ja marjoja G,L
9,90

Suklaakakkua ja puolukkapuuroa L
8,90


Ladattava ruokalista pdf-tiedostona