Ravintola Kaltion ruokalista

Saamelaiset tarinat kertovat, kuinka kaltiot eli pyhät lähteet
parantavat sairauksia ja virkistävät mieltä.
Me puolestamme uskomme,
että sen tekee myös hyvä ruoka ja lämmin palvelu.
Näin ravintolamme on saanut nimensä Kaltio (Inarin saameksi Käldee).

Santa’s Hotels vie sinut makumatkalle luontoon,
jossa kohtaavat aidot pohjoisen maut ja tunteet sekä ihmiset!

Jaa kokemuksesi koko seurueen kesken:
annoksemme on luotu jaettaviksi.

Tervetuloa nauttimaan!


Jaettu ilo on kaksinkertainen!

Hyvän ruoan ääressä on kautta aikojen luotu
parhaat muistot ja yhteiset hetket.
Santa’s Hotelsin ruoka-annokset on luotu jaettavaksi:
kokoa pöytä täyteen montaa sorttia,
yhdistä klassikot tai maista vähän kaikkea!


IHAN ITE TEHTYÄ RIESKAA

Kerää erilaisia pohjoisen makuja meidän
ihan ite tehdyn rieskan kanssa ja nauti!

Perunarieska ja ruskea voi L
3,00

Kylmäsavustettua Jäämeren lohta 80 g G,L
Tillikreemiä ja pikkelöityä kurkkua
8,00

Siikatartar 80 g G,L
Sokerisuolattua suomalaista järvisiikaa,
kaprista ja vuolukermaa
8,00

Skagen Jäämeren katkaravuista 80 g G,L
8,00

Raikas suppilovahverosalaatti 80 g G,L
7,00

Kotasavustettua poronpaistia* ja
yrttinen kapriskastike, 80 g G,M
Präst-juustoa ja mustikkaa
12,50


KUN KERRAN POHJOISESSA OLLAAN

Vanhan Ajan Sienipannu G,L
Kermaan muhennettuja sieniä
7,00

Kuohkea perineinen suomalainen blini L
Siian mätiä, vuolukermaa ja punasipulia
14,00

Poronkäristyspannu* G,L
18,00

Aito pohjoisen poronkäristys tarjoillaan
perinteiseen tapaan puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.

Valitse lisukkeeksi perunamuusi tai
yllätä seurueesi vaikka valkosipuliperunoilla!


POTUT POTTUINA

“Päivä ilman pottua
on päivä ilman ruokaa!”, totesi ukki.
Niin tärkeä on peruna aina
ollut suomalaisille!

Perunamuusi G,L
7,00

Valkosipuliperunapannu G,M
7,00

Aurajuustoperunapannu G,L
7,00


Omalta lautaselta

Grillattua tofua ja
suppilovahverokastiketta V

Papu-linssi-lehtikaalisekoitusta,
grillattuja juureksia ja paahdettua kirsikkatomaattia
18,00

Ruiskuorrutettua suomalaista ahventa,
voi-valkoviinikastiketta ja siianmätiä L

Grillattuja juureksia,
maa-artisokkapyreetä ja
rapeaa lehtikaalia
25,00

Grillattua kaurista ja suppilovahverokastiketta G,L
Grillattuja juureksia ja selleripyreetä
30,00


ARKTISTA LÄHIRUOKAA

Arktinen keitto Jäämeren ravuista ja kylmäsavustetusta lohesta G,L
16,00

Poronpaistia* ja konjakkipippurikastiketta G,L
Sinihomejuustolla kuorrutettua puikulaperunakakkua, grillattuja juureksia
ja puolukkaa
32,00


Makeaa mahan täydeltä

MELKEIN KUIN ENNEN VANHAAN

Muistatko sen tuoksun, kun köyhät ritarit paistuivat pannulla?
Jälkiruoissamme on häivähdys
vanhoja aikoja tuotuna nykypäivään!

Juustolajitelma
Hillaa, mustikkaa ja siemennäkkäriä
12,00

Mallasritarit ja vaniljajäätelöä L
10,00

Mustaherukkatartaletti ja mustikkasorbettia G,L
12,00

Suklaakakkua, vanilja-mascarponemoussea ja vadelmakastikette G,L
9,00


*Käyttämämme poronliha on lappilaista alkuperää.


Ladattava ruokalista pdf-tiedostona