Miten matkustaa Pohjois-Suomeen kesällä?

Santa's Aurora kesä lapissa iglumajoitus

Pohjoiseen matkustaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin ehkä osasit kuvitellakaan. Hyppää yöjunaan illalla ja unien jälkeen oletkin Rovaniemellä tai nouse lentokoneeseen ja löydä itsesi jo muutamassa tunnissa Saariselän huipulta.

Koe pohjoinen merenrannalta tunturiin! Santa’s Hotels majoittaa sinut ja matkakumppanisi Pohjois-Suomessa kuudella eri paikkakunnalla. Eteläisimmän kohteemme löydät Kalajoen hiekkasärkiltä ja pohjoisimman Suomen Käsivarresta Kilpisjärveltä.

Kalajoelle matkustaessa helpoimpana risteyskohtana toimii Oulu tai Kokkola. Rovaniemeltä voit jatkaa matkaasi muualle Lappiin vuokra-autolla, bussilla tai vaikka liftaamalla.

Matkusta maata pitkin

Junayhteydet Oulun kautta Rovaniemelle kulkevat päivittäin useampaan otteeseen. Päiväjuna esimerkiksi Tampereelta Rovaniemelle kestää kokonaisuudessaan noin 7 tuntia. Yöjunalla matka Helsingistä Rovaniemelle kestää noin 11 tuntia. Juna on kaikista esittelemistämme matkustustavoista päästö- ja ilmastoystävällisin.

Junan lisäksi maata pitkin voi matkustaa myös linja-autolla. OnniBus vie sinut jokaiseen kohteeseemme ympäri Pohjois-Suomen. Tiesitkö, että OnniBusin kautta voit varata myös paikallisliikenteen lippuja edullisemmin esimerkiksi Rovaniemellä?

Löydät lisää yhteyksiä sekä vuoroja myös Matkahuollon ja Eskelisen Lapin Linjojen sivuilta. Kesäseikkailu odottaa!

Pohjois-Suomeen pääset kätevästi myös autolla. Pakkaa siis matkaseura ja tavarat omaan tai vuokra-autoon, ja koe pohjoisen todelliset helmet omilla ehdoillasi. Huomaathan, että VR tarjoaa myös autojunamahdollisuuden, jolloin voit käyttää autoa siirtymisiin suuremmista kaupungeista kauempiin kohteisiin.

Lentämällä perille

Finnair operoi suoria lentoja Helsingistä Ouluun, Rovaniemelle, Kittilään sekä Ivaloon miltei päivittäin. Suomen sisäiset lennot Helsingistä pohjoisiin kohteisiin kestävät kaikki alle pari tuntia. NyxAir lentoyhtiö lentää Helsingistä Kokkola-Pietarsaaren lentokentälle suoria lentoja sunnuntaista perjantaihin.

Hotellihuone keitolla

Tänä kesänä kaikkiin huonevarauksiin Rovaniemellä Santa’s Hotels Santa Clausissa, Luostolla Santa’s Hotel Aurora & Igloos sekä Saariselällä Santa’s Hotels Tunturissa kuuluu aamiaisen lisäksi päivän keitto.

Älä kuitenkaan unohda muita kesän kuumia kohteita Santa’s Spa & Resort Sania Kalajoella ja Santa’s Chalets Rakkaa Kilpisjärvellä!

Pohjoiseen matkustaminen ei koskaan ole ollut näin helppoa, ja kesää pääset viettämään kaikissa kohteissamme, muista siis tarkistaa kesän parhaat hinnat!

Pohjoiseen matkustaminen