Menu Ravintola Bistro

MIKÄ ON KALAJOKISTA?

Kalajoella on aina rakastettu merta ja merenantimia.
Kun meri on aikojen saatossa vetäytynyt taaemmas, ovat kalajokiset alkaneet viljellä maan mainiota perunaa.

Kalajokisten rakkaus kalaan ja perunaan kiteytyykin paikallisen ihmepotun nimeen Piekkon muikku, eli perunalajikkeeseen, jota paikallinen kalastaja, metsästäjä ja perunanviljelijä August Isokääntä alkoi viljelemään 1800-luvun jälkipuolella.

Santa’s Hotels vie sinut makumatkalle luontoon, jossa kohtaavat aidot pohjoisen maut ja tunteet sekä ihmiset!

Jaa kokemuksesi koko seurueen kesken:
annoksemme on luotu jaettaviksi.


JAETTU ILO ON KAKSINKERTAINEN

Hyvän ruoan ääressä on kautta aikojen luotu parhaat muistot ja yhteiset hetket.


ALKURUOKIA


Perunarieskaa ja ruskistettua voita L, V
Uunituoretta itsetehtyä rieskaa
kera ruskistetun voin
3,00

Siikatartar L, SG
Sokerisuolattua suomalaista järvisiikaa,
kaprista ja vuolukermaa sekä
saaristolaisleipää ja marinoitua punasipulia
8,50

Särkkäin Lohikeitto L, SG
Maukas lohikeitto tarjoillaan
saaristolaisleivällä sekä talon tilliöljyllä
12,00/15,00

Metsäsienikeitto L, SG
Kermaista sienikeittoa ja saaristolaisleipää
kera yrttivinegretin
10,00/13,00

Riimiporo L,G
Mausteinen poro kohtaa viileän
ruohosipuli-pippurimajoneesin sekä
raastetun parmesaanin
12,50



RAIKKAITA SALAATTEJA

Raikas vihersalaatti L ,G
Rapeaa jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia,
marinoitua punasipulia, cashewpähkinöitä,
raastettua parmesaania sekä yrttivinegrettiä
8,00/10,00

Ota tuhdimpaan nälkään lisätäytteeksi:
Graavilohta, rapuja tai kanan fileetä
12,00 / 19,50


POTUT POTTUINA

“Päivä ilman pottua on päivä ilman ruokaa!”, totesi ukki.
Niin tärkeä on peruna aina ollut suomalaisille!

Lohkoperunat G, M, V
Maalaisranskalaiset G, M, V
5,00

Valkosipuli-parmesaaniperunakakku L, G
Aurajuustoperunapannu L, G, V
6,00


PÄÄRUOKIA

Perinteinen pihvi L, G
Grillattua naudan ulkofileetä 200g,
paahdetut uunijuurekset, marinoidulla
punasipulilla täytetty grillitomaatti ja talon
konjakkipippurikastike
30,00

Särkkäin saalis L, G
Paistettua taimenta, paahdettuja
uunijuureksia, sienimuhennosta,
hernepyreetä sekä tilliöljyä
28,00

Vuohenjuustobroileri L, G
Grillattu broilerin rintafilee, paahdettuja
uunijuureksia, vuohenjuustoa,
kirsikkatomaattia, cashewpähkinää,
paistettua lehtikaalta, balsamicosiirappia,
yrttivinegrette ja saaristolaisleipää
28,00

Sienirisotto L, G, V
Lempeä metsäsienirisotto
ehostettuna raastetulla
parmesaanilla. Saatavana myös vegaaniversiona.
20,00


KUN KERRAN POHJOISESTA OLLAAN

Perinteinen poro L, G
Paistettua poroa, perunakakku, paahdetut
uunijuurekset, maa-artisokkapyree sekä
rosmariini-valkosipulikastiketta
30,00


HERKULLISET BURGERIT

Beefburger L, SG
Briossisämpylän välissä 180g naudan
jauhelihapihvi, pepperjack-juusto,
jäävuorisalaattia, tomaattia, marinoitua
punasipulia ja chilimajoneesia kera
maalaisranskalaisten
18,50

Open chickenburger L, SG
Briossisämpylän päällä broilerin rintafilee,
vuohenjuustoa, jäävuorisalaattia, talon
tuoresalsaa, tomaattia, marinoitua punasipulia
ja ruohosipuli-pippurimajoneesia kera
maalaisranskalaisten
18,50

Lisäksi dippiä
Ruohosipuli-pippurimajoneesi L,G
Aioli L,G,
Chilimajoneesi L,G
2,00


JAETTU ILO ON KAKSINKERTAINEN

Jaa kokemuksesi koko seurueen kesken.
Keittiömestari suosittelee:

Santa’s Sampler L, G
Grillattua naudan ulkofileetä sekä broilerin rintafileetä, paahdettuja
uunijuureksia, lohkoperunoita, marinoidulla sipulilla täytetty grillitomaatti, talon
tuoresalsaa, rosmariini-valkosipulikastiketta, chilimajoneesia sekä lisäksi
paahdettua saaristolaisleipää
60,00

Lapas-lankku L, G
Riimiporoa, graavilohta, siikatartaria,
saaristolaisleipää, cashewpähkinää,
ruohosipuli-pippurimajoneesia, raastettua
parmesaania sekä tilliöljyä
30,00

Jättikatkarapupannu 15kpl L
Marinoituja katkarapuja voissa pyöriteltynä
seuranaan lime creme fraichea ja maalaispatonkia
16,00


MAKEAA MAHAN TÄYDELTÄ

Kaipaatko kyytipojaksi makeaa likööriä, kevyitä kuplia tai vahvaa kahvia kera konjakin?

Suklaakakku L, G, V
Suussa sulava suklaakakku kera saksanpähkinän saa parikseen kylmää vaniljajäätelöä
12,00

Tyrni Creme Brule L, G, V
Klassinen kermajälkiruoka kohtaa kirpeän tyrnimarjan
10,00

Ite tehty mustikkagelato L, G, V
Meillä itse tehty
mustikkakermajäätelö tarjoillaan kera valkosuklaarouheen
8,00

Jäätelöannos L, G, V
Valitse kauden mauista kaksi mieluisinta, tarjoillaan lisukkeiden kera
6,50