Menu Ravintola Bistro

MIKÄ ON KALAJOKISTA?

Kalajoella on aina rakastettu merta ja merenantimia.
Kun meri on aikojen saatossa vetäytynyt taaemmas, ovat kalajokiset alkaneet viljellä maan mainiota perunaa.

Kalajokisten rakkaus kalaan ja perunaan kiteytyykin paikallisen ihmepotun nimeen Piekkon muikku, eli perunalajikkeeseen, jota paikallinen kalastaja, metsästäjä ja perunanviljelijä August Isokääntä alkoi viljelemään 1800-luvun jälkipuolella.

Santa’s Hotels vie sinut makumatkalle luontoon, jossa kohtaavat aidot pohjoisen maut ja tunteet sekä ihmiset!

Jaa kokemuksesi koko seurueen kesken:
annoksemme on luotu jaettaviksi.


JAETTU ILO ON KAKSINKERTAINEN

Hyvän ruoan ääressä on kautta aikojen luotu parhaat muistot ja yhteiset hetket.

Santa’s Hotelsin ruoka-annokset on luotu jaettavaksi:
kokoa pöytä täyteen montaa sorttia, yhdistä klassikot tai maista vähän kaikkea!


IHAN ITE TEHTYÄ RIESKAA

Kerää erilaisia pohjoisen makuja meidän ihan ite tehdyn rieskan kanssa ja nauti!

Perunarieska ja ruskistettu voi L
3,00

Graavilohi, 80g G,M
Perinteisesti suolattua jäämeren lohta
6,00

Siikatartar, 80g G,L
Sokerisuolattua suomalaista järvisiikaa, kaprista ja vuolukermaa
6,00

Vanhan Ajan Sienipannu G,L
Kermaan muhennettuja sieniä
6,00

Muikkupannu ja valkosipulimajoneesia M
8,00


POTUT POTTUINA

“Päivä ilman pottua on päivä ilman ruokaa!”, totesi ukki.
Niin tärkeä on peruna aina ollut suomalaisille!

Perunamuusi G,L
5,00

Valkosipuliperunapannu G,M
6,00

Aurajuustoperunapannu G,L
6,00


RAIKASTA SALAATTIA

Lohisalaatti G, M

Paistettua lohta, salaattia, tomaattia, basilikaa, pikkelöityä retiisiä, marinoitua punasipulia, mummonkurkkuja ja ryytimajoneesia
10,00 / 16,00

Talon kanasalaatti G

Pariloitua kananpoikaa, salaattia, tomaattia, basilikaa, pikkelöityä punakaalta, marinoitua punasipulia ja punahomejuustoa
10,00 / 16,00


 

OMALTA LAUTASELTA

Punajuuririsottoa ja parmesanjuustoa G,L
18,50
Vuohenjuustolla +5,00

Vegeburger L
Perunasämpylän välissä punajuuripihvi, vuohenjuustoa, tomaattia, punasipulia, basilikaa, salaattia, jalopenomajoneesia ja puikulaperunaranskalaiset
18,00

Beefburger L
Perunasämpylän välissä 150g naudan jauhelihapihvi, savujuustoa, tomaattia, punasipulia, basilikaa, salaattia, jalopenomajoneesia ja puikulaperunaranskalaiset
18,00

ARKTISTA LÄHIRUOKAA

Pippuripihvi G,L
naudan sisäfileetä, konjakkipippurikastiketta, lohkoperunat ja satokauden kasvikset
30,00

Jäämeren lohta ja rapukastiketta G,L
sokerihernepyree, paahdettua porkkanaa
24,00

Parmesaanikananpoikaa ja punajuuririsottoa G, L
parmesanjuustolla kuorrutettua kananpoikaa, sokerihernepyreetä, punajuuririsottoa ja satokauden kasvikset
22,00

KUN KERRAN POHJOISESSA OLLAAN

Perinteinen Poronkäristys G,L
24,00

Aito pohjoisen poronkäristys tarjoillaan perinteiseen tapaan perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.


 

MAKEAA MAHAN TÄYDELTÄ

MELKEIN KUIN ENNEN VANHAAN

Muistatko miltä tuoksuu, kun köyhät ritarit paistuivat pannulla?

Jälkiruoissamme on häivähdys vanhoja aikoja tuotuna nykypäivään!

Mallasritarit ja vaniljajäätelöä L
11,90

Kermavanukasta ja marjoja G, L
9,90


 

Valmistamme annokset kotimaisesta lihasta.

Käytämme myös muun muassa lähituottajien perunoita ja muutenkin aina mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja raaka-aineita.

Kaikissa erityisruokavalioihin liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä henkilökuntamme puoleen!