Menu Ravintola Bistro

MIKÄ ON KALAJOKISTA?

Kalajoella on aina rakastettu merta ja merenantimia.
Kun meri on aikojen saatossa vetäytynyt taaemmas, ovat kalajokiset alkaneet viljellä maan mainiota perunaa.

Kalajokisten rakkaus kalaan ja perunaan kiteytyykin paikallisen ihmepotun nimeen Piekkon muikku, eli perunalajikkeeseen, jota paikallinen kalastaja, metsästäjä ja perunanviljelijä August Isokääntä alkoi viljelemään 1800-luvun jälkipuolella.

Santa’s Hotels vie sinut makumatkalle luontoon, jossa kohtaavat aidot pohjoisen maut ja tunteet sekä ihmiset!

Jaa kokemuksesi koko seurueen kesken:
annoksemme on luotu jaettaviksi.


JAETTU ILO ON KAKSINKERTAINEN

Hyvän ruoan ääressä on kautta aikojen luotu parhaat muistot ja yhteiset hetket.

Santa’s Hotelsin ruoka-annokset on luotu jaettavaksi:
kokoa pöytä täyteen montaa sorttia, yhdistä klassikot tai maista vähän kaikkea!


IHAN ITE TEHTYÄ RIESKAA

Kerää erilaisia pohjoisen makuja meidän ihan ite tehdyn rieskan kanssa ja nauti!

Perunarieska ja ruskistettu voi L
3,00

Graavilohi, 80g G,M
Perinteisesti suolattua jäämeren lohta
6,00

Siikatartar, 80g G,L
Sokerisuolattua suomalaista järvisiikaa, kaprista ja vuolukermaa
6,00

Hirvenpaistia, 80g G,M
pikkelöityjä sieniä ja punasipulia
12,00


VIISAAN VALINTA

Muikkupannu ja valkosipulimajoneesia M
8,00
Muikku on lohikalojen aatelia, joka viihtyy vain puhtaimmissa ja kirkkaimmissa järvissämme.


METSÄN ANTIMIA

Vanhan Ajan Sienipannu G,L
Kermaan muhenettuja sieniä
6,00


KUN KERRAN POHJOISESSA OLLAAN

Poronkäristyspannu G,L
20,00

Aito pohjoisen poronkäristys tarjoillaan perinteiseen tapaan perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.


POTUT POTTUINA

“Päivä ilman pottua on päivä ilman ruokaa!”, totesi ukki.
Niin tärkeä on peruna aina ollut suomalaisille!

Perunamuusi G,L
5,00

Valkosipuliperunapannu G,M
6,00

Aurajuustoperunapannu G,L
6,00


JUUSTOJA

Suomalaisia juustoja, hillaa ja mallassiirappia G, L
8,00

Juustoleipä vai leipäjuusto?
Tästä voi kiistellä koko illan, mutta lakkahillon se vaatii!


RAIKASTA SALAATTIA

Vihersalaatti G,M

Tuoretta salaattia, retiisiä, sieniä, pikkelöityä punasipulia, kurkkua ja tomaattia
6,00 / 12,00


OMALTA LAUTASELTA

PORON RUOKAA

Tiesitkö, että sienet ovat porojen suurinta herkkua?
Pohjoisen sienestäjän täytyy olla vikkelänä parhailla paikoilla, sillä muuten voi joutua toteamaan porojen ehtineen ensin.

Sienirisottoa, voissa paistettuja sieniä ja parmesanjuustoa G,L
18,50

ARKTISTA LÄHIRUOKAA

Naudan sisäfilepihvi ja pippurikastike G,L
lohkoperunat, paistettuja sieniä ja sipulia
26,90

Jäämeren lohta ja rapukastiketta G,L
sokerihernepyree, paahdettua porkkanaa
22,90

Hampurilainen L
suomalainen naudanjauhelihapihvi 150g, savujuustoa, aitoa majoneesia, marinoitua punasipulia, puikulaperunaranskalaiset
17,90


MAKEAA MAHAN TÄYDELTÄ

MELKEIN KUIN ENNEN VANHAAN

Muistatko miltä tuoksuu, kun köyhät ritarit paistuivat pannulla?

Jälkiruoissamme on häivähdys vanhoja aikoja tuotuna nykypäivään!

Mallasritarit ja vaniljajäätelöä L
11,90

Kermavanukasta ja marjoja G,L
9,90


Valmistamme annokset kotimaisesta lihasta.

Käytämme myös muun muassa lähituottajien perunoita ja muutenkin aina mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja raaka-aineita.

Kaikissa erityisruokavalioihin liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä henkilökuntamme puoleen!