Kilpissafareiden talviaktiviteetit Kilpisjärvellä

Haltitunturin (1324 mpy) huiputus (6h)

Lähde katsomaan, miltä maailma näyttää Suomen korkeimmalla kohdalla.
Rajapyykki 303B Haltitunturin rinteessä Suomen ja Norjan rajalla on ainutlaatuinen retkikohde. Kelkkaura Kilpisjärveltä Haltille kulkee Käsivarren erämaan läpi. Tällä alueella ovat kaikki Suomen yli tuhatmetriset tunturit. Rajapyykillä voit kirjoittaa nimesi Haltin vieraskirjaan. Retki mahdollista järjestää helmikuun puolivälistä
eteenpäin.
Hinta: Rekikuljetus 95 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 258 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 176,5 € / henkilö (yht. 353 €)


Kolmen valtakunnan rajapyykki (2-3h)

Tätä helpommaksi Skandinavian kiertomatka ei voi enää tulla. Vain muutama askel, ja olet vieraillut Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Ei ihme, että tämä on suosituin retkemme. Tuntureiden ympäröimä keltainen rajapyykki sijaitsee Koltavuomassa noin 15 kilometrin päässä Kilpisjärven kylästä. Kolmen valtakunnan kohtaamispaikkaa sanotaan maailman rauhallisimmaksi rajaksi. Reitti on helppo ajettava, joten se soveltuu ensi kertaa kelkkailevalle.

Hinta: Rekikuljetus 59 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 169 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 111,5 € / henkilö (yht. 223 €)


Kilpisjärven kierros (3-4h)

Jos et ole aiemmin ajanut moottorikelkalla, Kilpisjärven kierros tarjoaa mahtavien maisemien ohella tilaisuuden kokeilla kelkkailua. Retken aluksi opas perehdyttää moottorikelkan käsittelyyn sekä mukavaan ja turvalliseen ajotapaan. Retkellä kierretään mahtava Saanatunturi ja tutustutaan Kilpisjärven ympäristöön. Retken aikana kertyy 40 – 50 ajokilometriä.

Hinta: 1 henkilöä / 1 kelkka 215 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 135 € / henkilö (yht. 270 €)


Moottorikelkkailun alkeet (1,5h)

Tämä pitää jokaisen Kilpisjärven kävijän kokea! Kelkkailun alkeiskurssi pitää sisällään ajo- ja turvallisuusohjeistuksen. Tämän jälkeen lähdetään testaamaan taitoja oppaan johdolla 5 – 10 kilometrin kierrokselle helpoilla urilla. Retki ei sisällä kahvitaukoa.

Hinta: 1 henkilöä / 1 kelkka 149 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 95 € / henkilö (yht. 190 €)


Poroja tapaamassa (2h)

Kaikki tietävät, mitä virkaa porot hoitavat jouluaattona, mutta useimmille on epäselvää, mitä porot tekevät muun osan vuotta. Talvisin porot liikkuvat laajalla tunturialueella, joten ennalta on vaikea tietää, missä päin laajaa erämaata porot milloinkin laiduntavat. Tällä retkellä vieraillaan porotilalla. Retken aikana pääsee seuraamaan läheltä poronhoitoa, ja samalla tutustuu paikalliseen saamelaiskulttuuriin. Tarkista saatavuus.
Hinta: Autokyyti 64 € / henkilö


Jäämerelle minibussilla (3-4h)

Kilpisjärveltä Jäämerelle Skibotnin kylään on 50 kilometriä. Matkalla laskeudutaan 500 metrin korkeudelta vuononrantaan. Kilpisjärvi sijaitsee lähes puuttomalla tunturivyöhykkeellä, mutta vuonon rannoilla on sankka havumetsä ja vuonon vastarannalla kohoavat Lyngenin alpit jäätikköineen. Jäämeren rannalla nautimme retkiväät nuotion äärellä. Mukaan kannattaa varata uimapuku ja pyyhe, sillä retkellä on tilaisuus pulahtaa Jäämereen!

Hinta: Autokuljetus 74 € / henkilö


Läskipyörällä lumille (2-3h)

Lähde kokeilemaan, miten polkupyörä kulkee Kilpisjärven lumilla. Läskipyörä on erityisesti lumiolosuhteisiin suunniteltu kulkupeli. Pulleat renkaat tekevät lumella liikkumisen helpoksi. Läskipyörä on yllättävän kevyt ja ketterä, ja sillä osaa ajaa jokainen, joka on ajanut tavallisella polkupyörällä. Lähde opastetulle läskipyöräretkelle. Reiteissä on valinnanvaraa helposta haasteelliseen. Retkieväinä lämmintä mehua ja pientä purtavaa.

Hinta: Polkupyörä 66 € / henkilö


Lumikenkäretki Saanan maisemissa (2-3h)

Suomalaiset ovat perinteisesti hiihtäjäkansaa, ja lapset saavat ensimmäiset suksensa jo taaperoina. Hiihdon rinnalle suomalaisten liikuntaharrastukseksi on viime vuosina noussut trendikäs lumikenkäily. Lumikenkäily luonnistuu aloittelijoilta helpommin kuin hiihtäminen. Lumikengillä pääsee yllättävän helposti ylä- ja alamäet. Myös tunturikoivikoissa niillä pääsee etenemään ketterästi syvässäkin lumessa. Kilpissafarit käyttää Retki-lehden suuren lumikenkätestin voittaneita TSL-merkkisiä lumikenkiä. Retkieväinä lämmintä mehua ja pientä purtavaa.

Hinta: Lumikengät 55 € / henkilö


Kotivierailu Kilpisjärvellä (2h)

Haluatko päästä kurkistamaan kilpisjärveläiseen kotiin? Miltä näyttää sauna ja miltä keittiö? Miten pidetään talo lämpimänä paukkupakkasilla? Miten selviydytään kahden kuukauden kaamoksesta? Miltä tuntuu, kun kesällä aurinko ei laske lainkaan? Vierailun yhteydessä saat vastauksia kysymyksiin ja samalla keskustellaan elämänmenosta Suomen kylmimmässä kylässä. Tarjolla on paikallista maisteltavaa. Vierailukohteessa on lemmikkejä. Tarkista saatavuus.

Hinta: 44 €/ henkilö


Pilkkiretki tunturiin (3h)

Lähde Kilpissafarien mukana tunturijärvelle pilkkimään. Kilpisjärven ympäristössä on useita kalaisia ja kirkasvetisiä järviä, joista onnekas pilkkijä voi saada mm. punakylkistä rautua ja täplikästä taimenta. Pilkkijärvi sijaitsee noin 8 km päässä Kilpisjärveltä.

Hinta: Rekikuljetus 59 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 156 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 105,5 € / henkilö (yht. 211 €)


Talvikalastusretki (4-5h)

Suomen vesistöissä verkoilla pyydettiin kalaa jo kymmenen tuhatta vuotta sitten. Nykyisinkin Lapin asukkaat hankkivat kalaa ruokapöytään verkostelemalla. Verkoilla pyynti jääpeitteen aikaan vaatii taitoa ja kokemusta. Retkellä narraamme kalaa aluksi pilkkimällä ja sitten koemme verkot. Arvostetuimmat ruokakalat ovat siika, rautu ja taimen. Jos on kalaonnea, valmistamme saaliin ateriaksi.

Hinta: Rekikuljetus 95 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 176 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 135,5 € / henkilö (yht. 271 €)


Revontulet ja taianomainen yötaivas (3h)

Revontulien etsijälle Kilpisjärvi on ehdoton ykköskohde. Tilastollisesti Kilpisjärvellä on kirkas taivas ja revontulia useammin kuin missään muualla Suomessa. Kilpisjärvellä pääset ihailemaan yötaivasta rikkumattomassa ja valosaasteettomassa luonnonrauhassa. Suosittelemme kokeilemaan moottorikelkkailua retkellä.

Hinta: Rekikuljetus 64 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 149 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 97 € / henkilö (yht. 194 €)


Revontulijahti (4h)

Kilpisjärvellä on tilastollisesti Suomen suurin todennäköisyys päästä näkemään revontulia. Pilvettöminä öinä Kilpisjärvellä noin kahtena yönä kolmesta revontulet liekehtivät taivaalla. Revontulijahtiin lähdetään autolla pohjoisen tai etelän suuntaan pilvi- ja revontuliennusteiden perusteella. Retken aikana pysähdytään hyville kuvanottopaikoille ja nautitaan retkieväitä.

Hinta: Autokyyti 79 € / henkilö


Lumikenkäretki yötaivaan alla (2-3h)

Lumikenkäily on aina hauskaa, ja pimeässä siitä syntyy seikkailu. Turvallisuuden vuoksi lumella liikutaan otsalamppujen valossa. Välillä pysähdytään, sammutetaan otsalamput ja ihmetellään pimeässä erottuvia maiseman muotoja ja tietenkin yötaivasta. Lumikenkäily on tehokas liikuntamuoto, ja se on paljon helpompaa kuin suksilla liikkuminen. Aloittelijankaan ei tarvitse pelätä ala- ja ylämäkiä. Retkieväinä lämmintä mehua ja pientä purtavaa.

Hinta: Lumikengät 64 € / henkilö


Privaattiretki revontulikuplassa (3h)

Lapin yötaivasta tunturien keskellä on vaikea kuvitella ennen kuin sen on omakohtaisesti kokenut. Revontulikupla tarjoaa innovatiivisen tavan havainnoida yötaivaan ihmeitä. Revontulikupla on valmistettu suurimmaksi osaksi läpinäkyvästä polykarbonaatista. Se voidaan kuljettaa moottorikelkalla revontulien kannalta parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Kuplassa on led-valaistus, säädettävä lämmitys ja säkkituolit. Matkan pituus noin 15 km. Hinta sisältää oppaan ottamat kuvat retkeltä.

Hinta: Kupla 299 € 1-2 henkilöä


Yö arkissa erämaassa (13h)

Kilpisjärven kylää ympäröi asumaton tunturierämaa. Arkissa yöpyminen antaa tilaisuuden rauhoittua puhtaan ja koskemattoman arktisen luonnon äärelle. Tunturien keskellä silmät sopeutuvat nopeasti pimeyteen, ja yön ihmeet avautuvat katsojalle. Miljoonat tähdet tuikkivat kirkkaina ja revontulet värittävät lumisia tuntureita. Opas kuljettaa vieraat leiripaikalle tunturiin ja näyttää arkkiasumisen niksit. Vietät unohtumattoman yön yksin kaukana pahasta maailmasta. Aamulla opas noutaa yöpyjät takaisin sivistyksen pariin. Iltapala, lämmintä juotavaa ja aamupalakori sisältyvät hintaan. Hinta sisältää oppaan ottamat kuvat retkeltä.

Hinta: Rekikuljetus 580 € 1-2 henkilöä


Järjestämme myös asiakkaiden toiveiden mukaisesti räätälöityjä ohjelmia. Voit myös vuokrata vuokraamomme laajasta valikoimasta sinulle sopivan kulkuvälineen.

Hintoihin sisältyy täydellinen kelkkailuvarustus, kahvi/tee ja pientä purtavaa sekä suomen ja englanninkielinen opastus, arvonlisävero ja vakuutus. Moottorikelkat vakuutettu, omavastuu vahinkotapauksessa max 1000 €/vahinko.

Retket toteutetaan lumisena aikana eli noin 1.12.2019 – 30.4.2020.

Kaikilla retkillä on säävaraus. Minimi kaksi osallistujaa, mikäli vähemmän, pyydä tarjous.


Kilpissafarit on vuonna 1995 perustettu kilpisjärveläinen ohjelmapalveluyritys. Kilpissafarien mukana kuljet turvallisesti.

Varaukset ja lisätietoa:
info@kilpissafarit.fi
+358 40 5455 123 / Jussi Rauhala