Kilpissafareiden talviaktiviteetit Kilpisjärvellä

Haltitunturin (1324 mpy) huiputus

Lähde katsomaan, miltä maailma näyttää Suomen korkeimmalla kohdalla.
Rajapyykki 303B Haltitunturin rinteessä Suomen ja Norjan rajalla on ainutlaatuinen retkikohde. Kelkkaura Kilpisjärveltä Haltille kulkee Käsivarren erämaan läpi. Tällä alueella ovat kaikki Suomen yli tuhatmetriset tunturit. Rajapyykillä voit kirjoittaa nimesi Haltin vieraskirjaan. Retki mahdollista järjestää helmikuun puolivälistä eteenpäin.

Sisältää opastuksen, kelkkailuvarusteet, kahvi / tee ja leivonnainen.
Voit varata ennalta eväskorin hintaan 14 €.

Matka ja kesto 100 km / 6h
Hinta: Rekikuljetus 95 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 258 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 176 € / henkilö (yht. 353 €)


Kolmen valtakunnan rajapyykki

Tätä helpommaksi Skandinavian kiertomatka ei voi enää tulla. Vain muutama askel, ja olet vieraillut Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Ei ihme, että tämä on suosituin retkemme. Tuntureiden ympäröimä keltainen rajapyykki sijaitsee Koltavuomassa noin 15 kilometrin päässä Kilpisjärven kylästä. Kolmen valtakunnan kohtaamispaikkaa sanotaan maailman rauhallisimmaksi rajaksi. Reitti on helppo ajettava, joten se soveltuu ensi kertaa kelkkailevalle.

Sisältää opastuksen, kelkkailuvarusteet, kahvi / tee ja leivonnainen.

Matka ja kesto 30 km / 2-3 h
Hinta: Rekikuljetus 64 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 169 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 115 € / henkilö


Kilpisjärven kierros

Jos et ole aiemmin ajanut moottorikelkalla, Kilpisjärven kierros tarjoaa mahtavien maisemien ohella tilaisuuden kokeilla kelkkailua. Retken aluksi opas perehdyttää moottorikelkan käsittelyyn sekä mukavaan ja turvalliseen ajotapaan. Retkellä kierretään mahtava Saanatunturi ja tutustutaan Kilpisjärven ympäristöön. Retken aikana kertyy 40 – 50 ajokilometriä.

Sisältää opastuksen, kelkkailuvarusteet, kahvi / tee ja leivonnainen.

Hinta:
1 henkilöä / 1 kelkka 215 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 139 € / henkilö


Moottorikelkkailun alkeet

Tämä pitää jokaisen Kilpisjärven kävijän kokea! Kelkkailun alkeiskurssi pitää sisällään ajo- ja turvallisuusohjeistuksen. Tämän jälkeen lähdetään testaamaan taitoja oppaan johdolla 5 – 10 kilometrin kierrokselle helpoilla urilla. Retki ei sisällä kahvitaukoa.

Sisältää opastuksen ja kelkkailuvarusteet.
Matka ja kesto 10 km / 1,5 h

Hinta:
1 henkilöä / 1 kelkka 149 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 95 € / henkilö


Poroja tapaamassa

Kaikki tietävät, mitä virkaa porot hoitavat jouluaattona, mutta useimmille on epäselvää, mitä porot tekevät muun osan vuotta. Talvisin porot liikkuvat laajalla tunturialueella, mutta osa poroista viihtyy porotilojen pihapiirissä. Retkellä vieraillaan porotilalla, missä pääsee seuraamaan läheltä poronhoitoa, ja samalla tutustuu paikalliseen saamelaiskulttuuriin.

Sisältää opastuksen, kelkkailuvarusteet ja kahvi / tee leivonnaisella avotulen äärellä.
Minimi 4 henkeä.
Kesto 2 h
Hinta: Autokuljetus 75 € / henkilö


Jäämerelle minibussilla

Kilpisjärveltä Jäämerelle Skibotnin kylään on 50 kilometriä. Matkalla laskeudutaan 500 metrin korkeudelta vuononrantaan. Kilpisjärvi sijaitsee lähes puuttomalla tunturivyöhykkeellä, mutta vuonon rannoilla on sankka havumetsä ja vuonon vastarannalla kohoavat Lyngenin alpit jäätikköineen. Jäämeren rannalla nautimme retkiväät nuotion äärellä. Mukaan kannattaa varata uimapuku ja pyyhe, sillä retkellä on tilaisuus pulahtaa Jäämereen!

Sisältää opastuksen, lämpimän varustuksen, kahvi / tee leivonnaisella sekä paikallisia herkkuja.
Matka ja kesto 110 km / 4 h
Minimi 4 henkeä.

Hinta: Autokuljetus 84 € / henkilö


Läskipyörällä lumille

Lähde kokeilemaan, miten polkupyörä kulkee Kilpisjärven lumilla. Läskipyörä on erityisesti lumiolosuhteisiin suunniteltu kulkupeli. Pulleat renkaat tekevät lumella liikkumisen helpoksi. Läskipyörä on yllättävän kevyt ja ketterä. Sillä osaa ajaa jokainen, joka on ajanut tavallisella polkupyörällä. Lähde opastetulle läskipyöräretkelle Kilpisjärven hauskimmille reiteille.

Sisältää opastuksen, lämpimän varustuksen, fatbike, kypärä ja lämmintä mehua leivonnaisella.
Kesto 2-3 h
Hinta: Polkupyörä 74 € / henkilö


Lumikenkäretki Saanan maisemissa

Hiihdon rinnalle suomalaisten liikuntaharrastukseksi on viime vuosina noussut lumikenkäily. Lumikenkäily luonnistuu aloittelijoilta helpommin kuin hiihtäminen. Lumikengillä pääsee yllättävän helposti ylä- ja alamäet. Myös tunturikoivikoissa niillä pääsee etenemään ketterästi syvässäkin lumessa. Kilpissafarit käyttää TSL-merkkisiä testivoittajalumikenkiä.

Sisältää opastuksen, lämpimän varustuksen, lumikengät, sauvat ja lämmintä mehua leivonnaisella.
Kesto 2 h tai 4 h

Hinta:
Lumikengät 78 €/ henkilö, 4h
Lumikengät 58 €/henkilö, 2h


Kotivierailu Kilpisjärvellä

Haluatko päästä kurkistamaan kilpisjärveläiseen kotiin? Miten pidetään talo lämpimänä paukkupakkasilla? Miten selviydytään kahden kuukauden kaamoksesta? Miltä tuntuu, kun kesällä aurinko ei laske lainkaan? Vierailun yhteydessä saat vastauksia kysymyksiin ja samalla keskustellaan elämänmenosta Suomen kylmimmässä kylässä. Tarjolla on paikallista maisteltavaa. Vierailukohteessa on lemmikkejä.

Sisältää opastuksen, kahvi / tee leivonnaisella sekä paikallisia herkkuja.
Kesto 2 h
Hinta: Autokuljetus 54 € / henkilö


Pilkkiretki tunturiin

Unohda arkihuolet ja tule tunturiin pilkille! Kalan narraaminen porontaljalla makoillen on tehokas tapa lievittää stressiä. Onnekas pilkkijä voi saada kirkasvetisestä järvestä esimerkiksi punakylkistä rautua tai täplikästä taimenta.

Sisältää opastuksen, kelkkailuvarusteet, kalastusvälineet, kahvi / tee ja leivonnainen.
Matka ja kesto 15 km / 3 h

Hinta:
Rekikuljetus 64 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 156 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 106 € / henkilö


Talvikalastusretki

Suomalaiset ovat harjoittaneet verkkokalastusta jo kymmenen tuhatta vuotta. Nykyisinkin moni kilpisjärveläinen hankkii kalaa ruokapöytään verkostelemalla. Verkkopyynti jään alta vaatii taitoa ja kokemusta. Retkellä narraamme kalaa aluksi pilkkimällä ja sitten koemme verkot. Arvostetuimmat ruokakalat ovat siika ja rautu. Jos on kalaonnea, valmistamme saaliin ateriaksi.

Sisältää opastuksen, kelkkailuvarusteet, kalastusvälineet, kahvi / tee ja leivonnainen.
Minimi 4 henkeä
Matka ja kesto 10 km / 5 h

Hinta: Rekikuljetus 95 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 176 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 136 € / henkilö


Revontulet ja taianomainen yötaivas

Revontulien etsijälle Kilpisjärvi on ehdoton ykköskohde. Tilastollisesti Kilpisjärvellä on kirkas taivas ja revontulia useammin kuin missään muualla Suomessa. Kilpisjärvellä pääset ihailemaan yötaivasta rikkumattomassa ja valosaasteettomassa luonnonrauhassa. Suosittelemme kokeilemaan moottorikelkkailua retkellä.

Sisältää opastuksen, kelkkailuvarusteet, linkin oppaan ottamiin kuviin, kahvi / tee ja leivonnainen.

Hinta: Rekikuljetus 76 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 155 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 110 € / henkilö (yht. 194 €)


Revontulijahti

Kilpisjärvellä on tilastollisesti Suomen suurin todennäköisyys päästä näkemään revontulia. Pilvettöminä öinä Kilpisjärvellä noin kahtena yönä kolmesta revontulet liekehtivät taivaalla. Revontulijahtiin lähdetään autolla pohjoisen tai etelän suuntaan pilvi- ja revontuliennusteiden perusteella. Retken aikana pysähdytään hyville kuvanottopaikoille ja nautitaan retkieväitä.

Sisältää opastuksen, lämmin varustus, linkin oppaan ottamiin kuviin, kahvi / tee ja leivonnainen.
Minimi 4 henkeä
Kesto 4 h

Hinta: Autokyyti 79 € / henkilö


Lumikenkäretki yötaivaan alla

Lumikenkäily on aina hauskaa, ja pimeässä siitä syntyy seikkailu.
Turvallisuuden vuoksi lumella liikutaan otsalamppujen valossa. Välillä
pysähdytään, sammutetaan otsalamput ja ihmetellään pimeässä erottuvia
maiseman muotoja ja yötaivasta. Lumikenkäily on tehokas liikuntamuoto, ja se on paljon helpompaa kuin suksilla liikkuminen. Aloittelijankaan ei tarvitse pelätä ala- ja ylämäkiä.

Sisältää opastuksen, lämmin varustus, lumikengät, sauvat ja lämmintä mehua leivonnainen.
Kesto 2-3 h

Hinta: Lumikengät 69 € / henkilö


Tutkimusmatkalle Saanan maisemiin liukulumikengillä

Hiihto ja lumikenkäily ovat useimmille tuttuja talviharrasteita. Liukulumikenkäily on uusi mainio vaihtoehto tuntureilla liikkumiseen. Liukulumikengät yhdistävät eräsuksien ja lumikenkien parhaat puolet samaan pakettiin. Pitokarvan tarjoama loistava pito ylämäkeen kivutessa ja leppoisatahtiset luistot alamäessä tekevät liukulumikengistä helppokäyttöisen matkakumppanin.

Sisältää opastuksen, lämpimän varustuksen, liukulumikengät, säädettävät sauvat, lämmintä mehua ja leivonnaisen.
Kesto 2-3 h

Hinta: 79 € / henkilö

Vuokra ilman opastusta: 35 €/ 6 h
Hinta sisältää säädettävät sauvat ja liukulumikengät
Lisätiedot: vuokra-aika valittavissa 10:00 – 18:00 aikana


Privaattiretki revontulikuplassa

Lapin yötaivasta tunturierämaassa on vaikea kuvitella ennen kuin sen on omakohtaisesti kokenut. Revontulikupla tarjoaa eksklusiivisen tavan havainnoida yötaivaan ihmeitä. Revontulikupla on valmistettu suurimmaksi osaksi läpinäkyvästä polykarbonaatista. Se voidaan kuljettaa moottorikelkalla revontulien kannalta parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Kuplassa on led-valaistus, säädettävä lämmitys ja säkkituolit.

Sisältää opastuksen, lämmin varustus, linkin oppaan ottamiin kuviin, kahvi / tee ja leivonnainen.
Matka ja kesto 15 km / 3 h

Hinta: Kupla 340 € 1-2 henkilöä


Yö arkissa erämaassa

Kilpisjärven kylää ympäröi asumaton tunturierämaa. Arkissa yöpyminen antaa tilaisuuden rauhoittua puhtaan ja koskemattoman arktisen luonnon äärelle. Tunturien keskellä silmät sopeutuvat nopeasti pimeyteen, ja yön ihmeet avautuvat katsojalle. Miljoonat tähdet tuikkivat kirkkaina ja revontulet värittävät lumisia tuntureita. Opas kuljettaa vieraat leiripaikalle tunturiin ja näyttää arkkiasumisen niksit. Aamulla opas noutaa yöpyjät takaisin sivistyksen pariin.

Iltapala, lämmintä juotavaa ja aamupalakori sisältyvät hintaan. Hinta sisältää oppaan ottamat kuvat retkeltä.
Matka ja kesto 5-10 km / 13 h

Hinta: Rekikuljetus 580 € 1-2 henkilöä


Järjestämme myös asiakkaiden toiveiden mukaisesti räätälöityjä ohjelmia. Voit myös vuokrata vuokraamomme laajasta valikoimasta sinulle sopivan kulkuvälineen.

Hintoihin sisältyy täydellinen kelkkailuvarustus, kahvi/tee ja pientä purtavaa sekä suomen ja englanninkielinen opastus, arvonlisävero ja vakuutus. Moottorikelkat vakuutettu, omavastuu vahinkotapauksessa max 1000 €/vahinko.

Retket toteutetaan lumisena aikana eli noin 1.12.2020 – 30.4.2021.

Kaikilla retkillä on säävaraus. Minimi kaksi osallistujaa, mikäli vähemmän, pyydä tarjous.


Kilpissafarit on vuonna 1995 perustettu kilpisjärveläinen ohjelmapalveluyritys. Kilpissafarien mukana kuljet turvallisesti.

Varaukset ja lisätietoa:
info@kilpissafarit.fi
+358 40 5455 123 / Jussi Rauhala