Kesän ja syksyn aktiviteettejä Kilpisjärvellä

Illallisen pyyntiin! Kalastusretki Kilpisjärvellä

Kilpisjärvi on vertaistaan vailla! Kolmen valtakunnan suurtuntureiden reunustama kirkasvetinen, syvä ja kalaisa rajajärvi kutsuu Sinut kokeilemaan kalaonneasi sekä verkoilla että pilkillä veneestä käsin. Retki lähtee kylän rannasta oppaan venekyydillä. Verkkokalastus on vain paikallisten oikeus, johon pääset osallistumaan kylässä vakituisesti asuvan oppaasi mukana. Saaliiksi saattaa tulla arktisten vesien kuningaskalaa rautua, siikaa, taimentakin. Sitten kokeillaan kalaonnea pilkillä ja ihaillaan tunturimaisemia ja järviluontoa. Retken aikana rantaudutaan evästauolle avotulilla: tarjolla on nokipannukahvit, makkaranpaistoa ja tukevat voileivät.

Kesto: 3 tuntia
Hinta: 70 € / henkilö, minimi:2 henkilöä
Järjestäjä: Safaris – The Lapland Connection

Hinta sisältää opastuksen, venekyydin, kalastusvälineet, retkieväät tulilla ja kelluntaliivit.

Varaa retki ja kysy lisää:
The Lapland Connection laplandconnection@gmail.com


Koskenlaskua ja kalastusta Könkämäenolla

Könkämäeno, Suomen ja Ruotsin välinen rajajoki Enontekiöllä, on monen kalastajan toivelistalla. Tämän puolen päivän retken aikana pääset kokemaan joen parhaat ottipaikat mukavasti kumivenestä käsin. Pääasiallinen saalis on harjus.

Retki alkaa Saarikoskelta, joka sijaitsee 30 km Kilpisjärveltä etelään. Könkämäeno, jota myös Väyläksi kutsutaan, on rajajoki, joten venereitti kulkee vuoroin Suomessa ja vuoroin Ruotsissa. Matka on noin 10 km pituinen, ja kosket ovat vaikeudeltaan I- ja II-luokkaa. Matka taittuu kipparin ohjaamassa kumilautassa meloen, Talosuvannosta Iiton suvantoon, monet pikkunivat sekä mm. Lammaskoski ja Välikurkkio reitin varrella. Tauolla rantaudutaan ja nautitaan retkieväät avotulilla. Tämä retki sopii kaikille kalastuksesta tai jokiluonnosta kiinnostuneille. Jos aiot retken aikana kalastaa, otathan omat kalastusvälineet mukaan, samoin vaadittavat kalastusluvat!

Kesto: 4 tuntia Hinta: 220 € / lautta (1 – 4 henkilöä) + 20 € / henkilö

Kalastuksen harrastajat voivat varata myös koko päivän retken, jolloin jokimatka tuplaantuu.
Kesto: 8 tuntia Hinta: 340 € / lautta (1 – 4 henkilöä) + 20 € / henkilö

Hinta sisältää: opastettu kalastus- ja koskenlaskuretki, retkieväät avotulilla, kelluntaliivi ja sadeasu. Huom. autokuljetus Kilpisjärveltä lähtöpaikalle ei sisälly hintaan. Mukaan omat kalastusvälineet ja voimassaoleva paikallinen kalastuslupa.

Järjestäjä: The Lapland Connection

Varaa retki tai kysy lisätietoja
The Lapland Connection, laplandconnection@gmail.com


Huskyvaellus

Talvikauden päättyessä päättyvät rekikoirien valjakkoajelut, mutta Kilpisjärven siperianhuskyt retkeilevät mielellään myös sulan maan aikana.

Lähde kanssamme patikoimaan Kilpisjärven kylän maisemapolulle. Apuoppaaksi saat siperianhuskyn, joka kulkee edelläsi kiinnitettynä hihnastaan tukevaan vyöhön. Siperianhuskyt ovat luonteeltaan uteliailta ja energisiä, joten huskyn kanssa kulkeminen on fyysisesti raskaampaa kuin normaali patikointi. Retkellä tarinoidaan siperianhuskeista ja Kilpisjärven luonnosta ja ystävystytään näiden iloisten ja veitikkaimaisten koirien kanssa. Patikointireitin pituus on noin 3,5 km.

Kesto: 1,5 tuntia
Hinta: 35 € / hlö, minimi 2 henkilöä

Hinta sisältää opastetun patikoinnin, apuoppaana yksi siperianhusky kahta aikuista kohden, ja mehutarjoilun.

Varaa retki tai kysy lisätietoja
The Lapland Connection, laplandconnection@gmail.com

Safarit ja retket toteutetaan säävarauksella, reittimuutokset ovat mahdollisia.